Siirry pääsisältöön

Kansallisteatterin esitystoiminta on keskeytetty osana kiristyneitä koronarajoitustoimia aikavälillä 28.12.2021-17.1.2022. Jos sinulla on liput peruttuihin esityksiin, toimi näin:

  • Voit vaihtaa liput myöhempään näytäntöön tai lahjakorttiin. Halutessasi voit myös saada lippurahat takaisin. Lahjakortti on voimassa vuoden vaihtopäivästä.
  • Ole puhelimitse yhteydessä lippumyymäläämme viimeistään 31.1.2022, palvelemme ma-la klo 9-19, puh. 010 7331 331.
  • Mikäli haluat asioida sähköpostitse, lähetä viesti osoitteeseen peruutukset@kansallisteatteri.fi Kerrothan viestissä täydelliset yhteystietosi ja miten haluat lippujen kanssa toimia.
  • Ryhmiä pyydetään olemaan yhteydessä ryhmämyyntiin puh. 010 7331 332 / myynti@kansallisteatteri.fi, ma-pe klo 9-16.

Koronapassi

Etelä-Suomen AVIN asettamien kokoontumisrajoitusten tiukennuttua 4.12.2021 alkaen Kansallisteatterin näytäntöihin pääsee vain näyttämällä koronapassia ja todistamalla henkilöllisyyden. Koronapassi on edellytys sisäänpääsylle kaikille 16-vuotta täyttäneille.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voi voit ladata Omakannasta. Lataathan passin valmiiksi verkko-osoitteessa omakanta.fi.

EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta. Kaikki kolme todistusta toimivat myös koronapassina.

Näytäntöihin kannattaa saapua ajoissa, sillä vahtimestarit tarkistavat koronapassit, henkilöllisyystodistuksen ja liput ovilla, joille saattaa muodostua ajoittain ruuhkaa.

Koronapassin voi näyttää mobiililaitteella tai ottaa mukaan tulosteena.

Jos minulla ei ole koronapassia, kuinka toimin?

Mikäli sinulla ei ole voimassaolevaa koronapassia, voit siirtää teatterilippuvarauksesi eteenpäin. Ota yhteyttä lippumyymäläämme tai ryhmämyyntiimme viimeistään esitystä edeltävänä arkipäivänä.

Huolehditaan terveydestä

Saavuthan teatteriin vain terveenä. Suosittelemme koronapikatestin tekemistä ennen näytäntöön saapumista.

Sairastapauksissa vaihdamme lippusi maksutta uuteen näytäntöön tai lahjakorttiin vielä tuntia ennen näytännön alkamista. Olethan yhteydessä lippumyymäläämme matalalla kynnyksellä, autamme mielellämme. Lippumyymälä on ruuhkaisimmillaan aina kaksi tuntia ennen näytäntöjen alkua, joten suosittelemme olemaan yhteydessä jo hyvissä ajoin. .

Otetaan edelleen tilaa itsellemme ja annetaan sitä toisillemme.

Edellytämme katsojilta kasvomaskin käyttämistä. Varauduthan ottamaan mukaasi oman kasvomaskin. Myös henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja ja käsineitä.

Valtioneuvoston 21.12.2021 antamien linjausten mukaisesti anniskelua on rajoitettu. Kansallisteatterissa ei näin ollen tarjoilla alkoholia.

Panostetaan puhtauteen

Hyvä käsihygienia on aina paikallaan. Desinfioi kädet heti saapuessasi aulaan. Muista pestä kädet huolellisesti wc-tiloissa ja käytä käsidesiä. Käsidesipisteitä on sijoitettu myös aulatiloihimme. Yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaasi. Henkilökuntamme on sitoutunut tehostettuun käsihygieniaan.

Vältäthän voimakkaita hajusteita. Ne voivat aiheuttaa muissa katsojissa hengitystieoireita, kuten aivastelua.

Nanoksi Finland on tehnyt Suuren näyttämön yleisötiloihin katalyysipinnoituksen, jonka avulla erilaiset kosketuspinnat pysyvät virus-ja infektiovapaina. Katalyysipinnoite pitää pinnat automaattisesti puhtaina 24/7. Teho perustuu nanokokoisiin titaanidioksidihiukkasiin, jotka aktivoituvat ympäröivän valon vaikutuksesta ja muodostavat ns. reaktiivisia happiyhdisteitä. Nämä happiyhdisteet puolestaan tuhoavat pinnoilla olevat virukset, bakteerit, sienet, homeet ja VOC-yhdisteet. Pinnoite on turvallinen ihmisille ja ympäristölle.

Poistuthan salista ja teatterista henkilökuntamme ohjeiden mukaan. On hyvä varautua odottamaan. Väliajalla voit myös jäädä paikallesi istumaan.

Pidetään yhteyttä

Lippuja varatessasi kysymme yhteystietosi, jotta poikkeustilanteen yllättäessä saamme sinuun helposti yhteyden. Noudatamme henkilötietolakia ja käsittelemme tietojasi tietoturvallisesti.

Jos mieltäsi askarruttaa mikä tahansa turvallisuuteen liittyvä asia, vastaamme mielellämme kysymyksiisi. Lippumyymälän ja aulapalvelun henkilökunta auttaa ja opastaa. Tehdään yhdessä Kansallisteatterista turvallinen kohtaamispaikka – tervetuloa teatteriin!