Lavaklubilla järjestetään kauden ensi-iltoihin liittyviä yleisötapahtumia, joihin on aina vapaa pääsy. Keskustelutilaisuudet lähetetään myös Facebook-live-lähetyksenä Kansallisteatterin Facebook-sivuilla. Lähetyksiä voi katsoa myös jälkikäteen, joten tervetuloa kanavalle!

Tekijät esiin! –tapaamisissa ensi-iltojen kirjailijat, ohjaajat ja näyttelijät kertovat tulevasta esityksestä, ja Teemakeskusteluissa sekä tekijät että eri alojen asiantuntijat keskustelevat esitysten herättämistä kysymyksistä.

Maksuttomia keskustelu- ja yleisötapahtumia järjestetään myös muilla näyttämöillä.

Tekijät esiin! Lavaklubilla klo 17-18

to 28.3. Yhtä matkaa
Ohjaaja Kari Paukkunen ja esiintyjät Seela Sella, Puntti Valtonen ja Safka Pekkonen keskustelevat Leena Tammisen kirjoittamasta uutuusnäytelmästä. Keskustelun vetäjänä Sanna Breilin.

Teemakeskustelut Lavaklubilla klo 17-18

ma 4.3. Yhdestoista hetki
Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän uutuusnäytelmästä keskustelemassa ovat ohjaaja Esa Leskinen, KTT, tutkija Paavo Järvensivu ja professori Anu Kantola. Keskustelun vetäjänä Jari Hanska.

ti 19.3. Minna Canth ja teatteri
Minna Canth 175-juhlavuoden keskustelussa kirjailija, ohjaaja Juha Hurme, tutkija Laura-Elina Aho ja ohjaaja Heini Tola keskustelevat Minna Canthin ja teatterin suhteesta.

Pohjoismainen Kulttuuripiste, Kaisaniemen katu 9

ke 6.3. klo 17-18 Koiramäen Suomen historia
Kirjailija Mauri Kunnas ja dramaturgi Eva Bucwald keskustelevat siitä, miten kirja siirtyy näyttämölle. Keskustelun vetäjänä Minna Castrén.

Keskustelutilaisuudet esitysten jälkeen

ke 10.4. Kaikki hienot jutut Willensaunassa
Duncan McMillanin näytelmän esittäjät Mari Lehtonen ja Ilja Peltonen kertovat esityksestä.

8.5. –23.5. 100% Cotton Omapohjassa
Keskustelutilaisuudet jokaisen esityksen jälkeen.