Siirry pääsisältöön

Yhteystiedot

Roosa Vaverka
tuottaja

esitysten tilaukset
p. 050 373 1925

Jussi Lehtonen
taiteellinen suunnittelija

p. 050 441 7611

etunimi.sukunimi@kansallisteatteri.fi

YLE Radioteatteri ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö

Tuokiokuvia neljän seinän sisältä

YLE Radioteatteri ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö julkaisevat toisen osan ääniteossarjasta Tuokiokuvia neljän seinän sisältä

Kymmenminuuttisista radioteoksista koostuva sarja tuo eristyksissä olevat ihmiset ja heidän kokemuksensa kuuntelijoiden lähelle.

 

Monet suomalaiset ovat viime aikoina joutuneet kokemaan, miltä tuntuu elää eristettynä neljän seinän sisällä. Joillekin ihmisille eristyksissä oleminen ja ulkopuolisuuden kokemus ovat pysyvä osa elämää. Vuonna 2020 YLE Radioteatteri ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö toteuttivat suuren suosion saavuttaneen ääniteossarjan Tuokiokuvia neljän seinän sisältä, jossa näyttelijä Jussi Lehtonen ja muusikko Mikko Perkola ottivat yhteyden pandemian takia eristyksissä oleviin henkilöihin.

Tänä vuonna ohjelmasarjasta kuullaan kymmenen uutta jaksoa, joissa eristyksen ja ulkopuolisuuden kokemisen syyt ovat moninaisia. Tuokiokuvia neljän seinän sisältä on sarja 10 minuutin radioteoksia, joiden keskiössä on ihminen ja hänen havaintonsa sekä kohtaamisesta syntynyt runo tai tarina, sävellys tai laulu.

Kohtaamme torstaisin 10.6. – 2.9.2021 Yle Radio 1:ssä klo 12.40 ja kaikki 15 ohjelmaa ovat kuunneltavissa Yle Areenassa 10.6.2021 alkaen 10.6.2022 asti.

Kuuntele Tuokiokuvia neljän seinän sisältä Yle Areenassa

Työryhmä

Näyttelijä Jussi Lehtonen Äänisuunnittelija Pentti Männikkö (2020), Jani Orbinski (2020-2021), Muusikko Mikko Perkola Ohjaaja Soila Valkama Tuotanto Radioteatteri/ Soila Valkama ja Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö/ Sanna Breilin

 

tekijätiedot

Näyttelijä-ohjaaja Jussi Lehtonen työskentelee Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön taiteellisena suunnittelijana. Hän on toteuttanut Kansallisteatterissa useita dokumenttiteatterihankkeita mm. palvelutaloissa asuvien ikäihmisten, entisten vankien ja pakolaistaustaisten taiteilijoiden kanssa.

Muusikko Mikko Perkola soittaa viola da gambaa ja laulaa. Hän on kehittänyt erilaisia tapoja käyttää barokki-instrumenttia ja soittaa sekä vanhaa että uutta musiikkia. Perkola on soittanut huipputason vanhan musiikin kokoonpanoissa ympäri maailmaa sekä esiintynyt lukuisissa teatteri- ja tanssiesityksissä.

Soila Valkama on YLE Radioteatterin ohjaaja-dramaturgi ja tuottaja.

Jani Orbinski on äänisuunnittelija, säveltäjä, muusikko ja äänitaiteilija. Viime aikoina hän on työskennellyt lähinnä radion parissa.

Pentti Männikkö on Yleisradiosta eläköitynyt monipuolinen ja monitaitoinen äänisuunnittelija ja muusikko, joka työskentelee edelleen aktiivisesti äänen ja radion parissa.

Sanna Breilin työskentelee Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön tuottajana.

Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat toimineet:

Helsingin kaupungin vanhustyö, Helsingin Diakonissalaitos, Nuorten ystävät klubitalo Roihula Rovaniemi, Oulun kaupungin kotihoito, Oulun seudun muistiyhdistys, Rikosseuraamuslaitos ja Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos,