Otteita on Kantti ‒ Nuorten Kansallisteatterin ensimmäinen esitys

”Oon mä niiku miettiny sitä tosi paljon et… mitä siinä oikeen kävi”

Otteita on tapoja tarttua kiinni ja pitää kiinni jostakin, se on poimintoja Z-sukupolvelta: tapoja olla olemassa ja toteutua tässä maailmassa. Näytelmä nostaa esiin nuorten kokemuksia kriiseistä ja niistä selviämisestä, yksinäisyydestä sekä suhteesta kehoon ja ympäristöön. Esitys perustuu helsinkiläisten nuorten haastatteluihin, joista dramaturgiopiskelija Camilla Rantanen on kerännyt aiheet ja taustamateriaalin esityksen käsikirjoitukseen.

”Ei se mitään kovin ihmeellistä oo loppujen lopuks, ei mikään maailman siis niiku shokeeraavin asia… Se on kans semmonen ku mä en sinällään muista yhtään mistä se lähti kun… Se oli kaikki nii silleen… pitkä tapahtumaketju. Ja ku se lähtee nii pienest, mut kun se lähtee nii…. sit nii lujaa.”

Galleriamaiseen tilaan rakennettu Otteita on esitys, jonka katsojat voivat vaikuttaa katsomiskokemukseensa omilla valinnoillaan. Digitaalisen teatterin ja tekniikan mahdollisuuksia hyödyntävä näyttämöteos laajenee myös verkon puolelle.

Kantaesitys 21.11.2019
Liput tulevat myyntiin toukokuussa 2019.

Esitystä suositellaan yli 14-vuotiaille.

Teos on toteutettu yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun dramaturgilinjan ja Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Nätyn kanssa.

ESIINTYJÄT Anna Böhm (Näty), Heli Hyttinen (Näty), Miko Jaakkola (Näty), Samuel Kujala (Näty), Pirjo Luoma-aho, Ville Mikkonen (Näty), Sonja Salminen ja Henna Tanskanen

OHJAUS Satu Linnapuomi
KÄSIKIRJOITUS Camilla Rantanen (TeaK)
DIGITAALISEN TARINANKERRONNAN SUUNNITTELU Maria Oiva
LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Sanna Levo
IMMERSIIVISEN NÄYTTELIJÄNTYÖN OPETTAJA Henna Tanskanen