Kiinnostaako teatterin tekeminen? Oletko 14-18-vuotias? Kantti-nuortenryhmän pääsykokeet pidetään kesäkuussa!

Kantti – Nuorten Kansallisteatteri aloittaa toimintansa syyskuussa 2019 ja samalla aloittaa myös 14–18-vuotiaille tarkoitettu nuorten ryhmä. Ryhmään valitaan 15–20 nuorta pääsykokeiden perusteella. Aiempaa kokemusta teatterista ei tarvita.

Nuorten ryhmän harjoitukset alkavat syyskuun alussa 2019 ja ne pidetään maanantai-iltaisin. Harjoitukset jatkuvat koko näytäntövuoden ajan toukokuuhun saakka. Nuorten ryhmää vetää teatteriohjaaja Satu Linnapuomi. Ryhmä valmistaa Linnapuomin ohjauksessa esityksen, jonka ensi-ilta on toukokuussa 2020. Huhti-toukokuussa teatteriharjoituksia on tiheämmin kuin kerran viikossa. Kaikki ryhmän jäsenet pääsevät esiintymään esityksessä, joka tulee Kansallisteatterin Omapohja-näyttämölle. Ryhmään pääseminen ja esityksessä näytteleminen eivät vaadi täydellistä suomen kielen taitoa. Kohtalaisen sujuva kielitaito riittää.

Hakuaika alkaa 6.5. ja pääsykokeet ovat 7.–9.6.2019

Pääsykokeet ovat monivaiheiset. Hakuaika, jolloin palautetaan ennakkotehtävä on 6.5.–24.5.2019. Pääsykokeet järjestetään Omapohjassa (Itäinen Teatterikuja 3C) 7.–9.6.2019. Perjantaina 7.6. pääsykokeet ovat klo 16–21 välisenä aikana ja muiden päivien aikataulut tarkentuvat myöhemmin. Tässä vaiheessa kannattaa varata koko viikonloppu pääsykokeille.

Lähetä ennakkotehtäväsi hakuajan loppuun mennessä osoitteeseen kantti@kansallisteatteri.fi. Vain ennakkotehtävän palauttaneet hakijat voivat osallistua pääsykokeisiin.

Ennakkotehtävä

Kirjoita enintään A4-sivun mittainen motivaatiokirje tai kuvaa video, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuka olet?
  • Miksi haluat päästä Kantti-nuortenteatterin ryhmään?
  • Mitä odotat ryhmään kuulumiselta?
  • Mikä teatterin osa-alue sinua kiinnostaa eniten (esim. näytteleminen, ohjaaminen, kirjoittaminen, lavastus, musiikki jne.)?

Jos suomi ei ole äidinkielesi, voit kirjoittaa kirjeen myös ruotsiksi tai englanniksi.

Tehtävä on mahdollista suorittaa myös videona: vastaa siinä samoihin kysymyksiin kuin kirjeessä (suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi). Videon enimmäispituus on 1 minuutti.

Palauta tehtäväsi sähköpostilla osoitteella kantti@kansallisteatteri.fi. Palauta tekstitiedosto sähköpostin liitteenä ja/tai video latauslinkkinä (esim. WeTransfer) tai piilotettuna Youtube- tai Vimeo-linkkinä.

Muista liittää mukaan nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Lisätietoja pääsykokeista antaa Satu Linnapuomi.
s-posti kantti@kansallisteatteri.fi
p. 050-4123663 (puhelintiedustelut arkisin klo 9–16, ei 17.5.–21.5.2019)

Tervetuloa hakemaan Kanttiin!