Siirry pääsisältöön
Acelere

Circolombia saapuu vierailulle Cirko-festivaalille toukokuussa 2018.

Acéléré-esityksestä on tavanomaisuus kaukana. Siinä juhlitaan Kolumbian moninaisuutta äänellä, tanssilla ja rajulla energialla, joka tarttuu myös katsojaan. Esitys on saanut innoituksensa Kolumbian rikkaasta kulttuurista ja monimuotoisuudesta ja lavalla nähdään 14 Kolumbian eturivin esiintyjää. Hurjapäät hämmästyttävät taidoillaan ja painovoimaa uhmaavilla tempuillaan.

Circolombian johtajana ja taiteellisena tuottajana toimii Felicity Simpson, joka aloitti uransa sirkusesiintyjänä Iso-Britanniassa ja Euroopassa. Muutettuaan Brasiliaan Simpson perusti Intrepida Trupen, joka 1980-luvulla toi sirkuksen myös musikaaleihin, oopperaan ja ulkoilmaan. Kahdenkymmenen vuoden ajan Simpson yhdisti innovatiivisesti sirkusta liike-elämään ja koulutukseen. Vuonna 1997 Simpson oli perustamassa Circo Para Todos –koulua. Koulu perustettiin tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria sirkuskoulutuksen avulla, ja se oli maailman ensimmäinen ammatillinen sirkuskoulu vähäosaisille lapsille. Suurin osa Acélérén esiintyjistä on opiskellut Circo Para Todos -sirkuskoulussa, joka nimensä mukaisesti tarjoaa sirkusta kaikille. Vuonna 2005 siitä tuli Kolumbian kansallinen sirkuskoulu, joka on nykyään merkittävä eteläamerikkalainen instituutio sirkuskoulutuksen alalla.

Koulu perustettiin tukemaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria sirkuskoulutuksen avulla, ja se oli maailman ensimmäinen ammatillinen sirkuskoulu vähäosaisille lapsille.

Simpson on edelleen koulun hallituksen puheenjohtaja. Vuonna 2006 Simpson perusti Circolombia Ltd -ryhmän. Circolombia Ltd on esitys- ja tuotantoyhtiö, joka Lontoosta käsin tarjoaa maailman näyttämöille kolumbialaisten esiintyjien taidonnäytteitä. Yli vuosikymmenen Circolombia Ltd on tuottanut energisiä sirkusesityksiä, joissa on vahva Latinalaisen Amerikan tuntu.

Ryhmä on ihastuttanut tyylillään katsojia ympäri maailmaa, ja heidän esityksiään voisi kutsua sirkuskonserteiksi. Temppujen lomassa rämäpäiset esiintyjät laulavat sekä räppäävät, ja heille musiikki ei ole vain tärkeää, se on elintärkeää. Esiintyjien ällistyttävä sirkusosaaminen, tarttuva energia ja poikkeuksellinen dynamiikka yhdistettynä tanssiin ja musiikkiin luovat autenttista ja omaperäistä taidetta, joka tempaa mukaansa ja säilyy muistona kehossamme vielä pitkään.